ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ

Κριτικες Βιβλιων και Προτασεις για Διαβασμα

Βιβλιοκριτική - Προηγούμενο Βιβλιοκριτική - Επόμενο

Βιβλιοκριτική - Κριτική βιβλίου ΤΥΧΕΡΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ - ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΝΑΣΤΟΣ - Εκδόσεις IWRITE - Κατηγορία ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

ΤΥΧΕΡΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ

Συγγραφέας: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΝΑΣΤΟΣ
Εκδόσεις: IWRITE
Σελίδες: 272
Τιμή: 15.00
Κατηγορία: ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ
Έτος έκδοσης: 2012
ΤΥΧΕΡΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ - ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΝΑΣΤΟΣ (Εκδόσεις IWRITEΤΥΧΕΡΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ - ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΝΑΣΤΟΣ (Εκδόσεις IWRITEΤΥΧΕΡΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ - ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΝΑΣΤΟΣ (Εκδόσεις IWRITEΤΥΧΕΡΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ - ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΝΑΣΤΟΣ (Εκδόσεις IWRITEΤΥΧΕΡΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ - ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΝΑΣΤΟΣ (Εκδόσεις IWRITE


Φοβάμαι ότι δεν θα καταφέρω να είμαι πολύ αντικειμενικός με το βιβλίο Τυχερά Μονοπάτια, επειδή τα μυθιστορήματα αυτού του είδους - δηλαδή με φόνο, μυστήριο, αγωνία κτλ - πάντοτε μου άρεσαν.

Τα Τυχερά Μονοπάτια είναι ένα ενδιαφέρον βιβλίο που κυλάει πολύ άνετα και πραγματικά δυσκολεύεσαι να το αφήσεις από τα χέρια σου, από την στιγμή που ξεκινάει η περιπέτεια. Δεν είναι ακριβώς αστυνομικό μυθιστόρημα, αλλά αυτός είναι ο πιο ακριβής όρος για να το περιγράψεις. Μερικές δόσεις χιούμορ ήταν μια καλή πινελιά, ασυνήθιστη για βιβλία τέτοιου είδους αλλά ταιριαστή.

Η υπόθεση του βιβλίου αποκτάει ενδιαφέρον όταν ο νέος και πετυχημένος συγγραφέας Νίκος Αυξεντίου αναλαμβάνει να λύσει το μυστήριο ενός φόνου που συνέβη πολλά χρόνια πριν στην Θεσσαλονίκη ώστε να σώσει τρεις ζωές, μια από τις οποίες είναι και αυτή της αγαπημένης του Χριστίνας. Θα ταξιδέψει πίσω στον χρόνο, έχοντας στην διάθεσή του πολύτιμες πληροφορίες, αλλά θα είναι αρκετό αυτό το πλεονέκτημα του χρονοταξιδιώτη για να διαλευκάνει την υπόθεση; Επιπλέον υπάρχει συγκεκριμένη προθεσμία για την λύση του μυστηρίου, κάτι που βοηθάει να παραμένει η αγωνία σε υψηλά επίπεδα.

Ο Βαγγέλης Νάστος έκανε μια εντυπωσιακή πρώτη προσπάθεια στον συγγραφικό χώρο και μάλιστα σε ιδιαίτερα μικρή ηλικία. Πραγματικά νιώθω την περιέργεια, και σε έναν μικρό βαθμό ανυπομονησία, να δω πώς θα έχει εξελιχθεί το συγγραφικό του στυλ σε 10 ή 20 χρόνια από τώρα, όταν θα έχει ωριμάσει συγγραφικά. Δεδομένου ότι ο κεντρικός ήρωας του βιβλίου είναι συγγραφέας, υποθέτω πως ο Βαγγέλης Νάστος έχει δανειστεί αρκετά στοιχεία από τον δικό του χαρακτήρα και την δική του ζωή για τον ήρωά του. Βαγγέλη εύχομαι ολόψυχα να έχεις κάποια στιγμή την συγγραφική επιτυχία που έχει και ο χαρακτήρας σου στο βιβλίο.

Κάτι που δεν μου άρεσε στο βιβλίο, χωρίς να πρόκειται για κάτι τρομερό, ήταν ότι τελείωνε χωρίς να κλείσουν μερικές εκκρεμότητες. Θα ήθελα για παράδειγμα να μιλήσει ο ήρωας με την κοπέλα και με τον πατέρα της. Δεν θα ήταν καθόλου άσχημη ιδέα να ξανασυναντούσε και κάποιον από τους πρωταγωνιστές του μυστηρίου τυχαία, ανταλλάσσοντας μερικές κουβέντες.

Σε γενικές γραμμές θεωρώ ότι υπήρχε περιθώριο βελτίωσης στα Τυχερά Μονοπάτια, καθώς μερικά σημεία θα μπορούσαν να είναι πιο δουλεμένα ώστε να είναι και πιο αληθοφανή. Δεν θέλω να αναφέρω παραδείγματα επειδή δεν θέλω να δώσω στοιχεία και να χαλάσω την έκπληξη όσων διαβάσουν το βιβλίο. Αυτό όμως συγχωρείται αφού πρόκειται για το πρώτο βιβλίο του συγγραφέα.Κριτήρια Αξιολόγησης


Εμφάνιση:
Η εμφάνιση και η ποιότητα της έκδοσης αυτής είναι λιτή και ικανοποιητική. Το βιβλίο αδικείται όμως από το εξώφυλλο, θα μπορούσε να έχει γίνει καλύτερη δουλειά.

Ευκολία ανάγνωσης:
Η υπόθεση έχει ενδιαφέρον, το διάβασμα κυλάει ευχάριστα και ο τρόπος γραφής δεν είναι καθόλου κουραστικός. Χάρη σε αυτά αλλά και το μικρό μέγεθος του βιβλίου, μπορείτε να το διαβάσετε σε μια μόλις ημέρα.

Μέγεθος:
Σε κανονικές διαστάσεις, το βιβλίο αποτελείται από λίγες (270) σελίδες. Δεν είναι πυκνογραμμένο με άνετο για το μάτι μεγέθους γραμματοσειράς.

Μηνύματα:
Το βιβλίο δεν προσπαθεί να προβάλει κάποιο συγκεκριμένο μήνυμα. Θα έλεγα ότι τα μηνύματα που λαμβάνεις κατά την ανάγνωση είναι πως μπορεί να αλλάξει η ζωή σου από την μια στιγμή στην άλλη, και πως τα πλούτη μερικές φορές δεν μπορούν να σε βοηθήσουν.

Τεκμηρίωση:
’τοπο

Πρωτοτυπία:
Το ταξίδι στον χρόνο είναι ένα πρωτοφανές στοιχείο σε αστυνομικό μυθιστόρημα, όπως είναι ασυνήθιστη και η διήγηση του κεντρικού χαρακτήρα σε πρώτο πρόσωπο. Ένας τόνος φανταστικού σε μια ιστορία που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι αληθινή, ήταν μια εμπνευσμένη ιδέα και πολύ ταιριαστή προσθήκη.

Διαχρονικότητα:
Έχοντας διαβάσει μια φορά το βιβλίο δεν υπάρχει πλέον ούτε το μυστήριο ούτε η αγωνία ώστε να κάνει αρκετά ενδιαφέρουσα μια μελλοντική δεύτερη ανάγνωση.


Βιβλιοκριτική για το βιβλίο ΤΥΧΕΡΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ από τον/την χρήστη: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ


Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

"Η Τύχη. Αυτή τα ορίζει όλα. Κινεί τα αόρατα νήματα με τα οποία μας έχει δεμένους κι εμείς ανταποκρινόμαστε πε... ΤΥΧΕΡΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ - ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΝΑΣΤΟΣ (Εκδόσεις IWRITE


"Η Τύχη. Αυτή τα ορίζει όλα. Κινεί τα αόρατα νήματα με τα οποία μας έχει δεμένους κι εμείς ανταποκρινόμαστε πειθήνια. Χωρίς αρνήσεις. Χωρίς αντιστάσεις. Υποταγμένοι στο θέλημά της, απαξιώνουμε κάθε σχέδιο, κάθε αγώνα και όνειρο που κάναμε όταν, εθελοτυφλώντας, πιστέψαμε σε μια ανυπόστατη αυτοτέλεια. Η τύχη έπαιξε αναιδώς και με την δική μου ζωή. Και δυστυχώς ξέρω ότι, όσο ζω, το τέλος της ενασχόλησής της με μένα δεν θα μπορέσει ποτέ να γραφτεί με σιγουριά."

Θα συναντηθούν τυχαία. Ο Νίκος είναι επιτυχημένος συγγραφέας κι η Χριστίνα κόρη του πλουσιότερου ανθρώπου της περιοχής. Θα ερωτευτούν παράφορα. Η τύχη, όμως, έχει άλλα σχέδια για αυτούς. Ένα βράδυ είναι ικανό να αλλάξει τα πάντα. Η ζωή της Χριστίνας κινδυνεύει κι όλα δείχνουν χαμένα, εκτός κι αν ο Νίκος φέρει σε πέρας μια αποστολή που του ανατίθεται. Μια αποστολή διαφορετική, σχεδόν απόκοσμη. Η μοίρα του μπλέκει με αυτή του γνωστού εισαγγελέα από τη Θεσσαλονίκη, του Ανδρέα Μιρό. Θα ταξιδέψει πίσω στο χρόνο, θα προσπαθήσει να αλλάξει όσα συνέβησαν... για να μπορέσει να πάρει πίσω την παλιά του ζωή. Οπισθόφυλλο ΤΥΧΕΡΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ - ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΝΑΣΤΟΣ (Εκδόσεις IWRITE


Σχόλια επισκεπτών για αυτήν την κριτική βιβλίου:

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτήν την κριτική.

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτήν την κριτικήΒιβλίο - Το Άγνωστο Αρχαίο Παρελθόν
Δείτε επίσης:
Greece Vacation Search
Καλοκαιρινες Διακοπες
Φυσικοθεραπεια
Σύνδεση με την Βιβλιοκριτική