ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ

Κριτικες Βιβλιων και Προτασεις για Διαβασμα

Βιβλιοκριτική - Προηγούμενο Βιβλιοκριτική - Επόμενο

Βιβλιοκριτική - Κριτική βιβλίου Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - BANDI (ΜΠΑΝΤΙ) - Εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - Κατηγορία ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Συγγραφέας: BANDI (ΜΠΑΝΤΙ)
Εκδόσεις: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Σελίδες: 256
Τιμή: 13.50
Κατηγορία: ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Έτος έκδοσης: 2016
Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - BANDI (ΜΠΑΝΤΙ) (Εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - BANDI (ΜΠΑΝΤΙ) (Εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - BANDI (ΜΠΑΝΤΙ) (Εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - BANDI (ΜΠΑΝΤΙ) (Εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - BANDI (ΜΠΑΝΤΙ) (Εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ


Η καταγγελία: Μάλιστα. Τι πρέπει να πούμε τώρα εδώ; Βόρεια Κορέα κυρίες και κύριοι. Η πραγματικότητα παντρεύεται με τα φαντασία με ένα τρόπο που μόνο μοναδικός δεν είναι και σε καμία περίπτωση δε μπορείς να ευχηθείς... βίον ανθόσπαρτον.

Μια συγκλονιστική καταγραφή στο χαρτί μιας κοινωνίας που μοιάζει βγαλμένη από άλλη εποχή, φαίνεται τόσο μακριά από μας αλλά τελικά δεν είναι και τόσο μακρινή όσο νομίζουμε. Και δυστυχώς δεν είναι παραμύθι.

Επτά διηγήματα με κοινό παρανομαστή την δικτατορία της Βόρειας Κορέας και την ανάγκη να ακουστούν οι φωνές των ανθρώπων προς τα έξω, να ακουστεί η αλήθεια τους και το τι πραγματικά συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες τους.

Ο συγγραφέας χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο-καθώς η αποκάλυψη της ταυτότητας του δε θα έχει ευτυχή κατάληξη για τον ίδιο-αποτυπώνει σε αυτά τα διηγήματα όλο τον πόνο που αισθάνεται, όλο το φόβο και το μίσος του προς ένα καθεστώς που δε σέβεται τον άνθρωπο, που υποτιμά την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και καταπατά τα δικαιώματα για αξιοπρεπή διαβίωση και ισότιμες ευκαιρίες για όλους. Κάθε λέξη και φράση του είναι μια κατακραυγή αυτής της τόσο ζοφερής κατάστασης με ύστατη ελπίδα να φανεί ένα φως και τα πράγματα ν’ αλλάξουν, έστω να βελτιωθούν. Κάτι που φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο έως και ακατόρθωτο, όσο όμως ο κόσμος ελπίζει, τίποτα δεν έχει χαθεί για πάντα.

Για το βιβλίο καθεαυτό δε νομίζω ότι υπάρχουν πολλά παραπάνω να πω, μέσα στην απλότητα της γραφής του βγάζει τόσο έντονα και αντιφατικά συναισθήματα καθώς συνδυάζει με μοναδικό τρόπο τη σκληρή πραγματικότητα που βίωσαν και βιώνουν ακόμη αυτοί οι άνθρωποι και το απόκρυφο χιούμορ προσπαθώντας να αποφορτίσει την ατμόσφαιρα, χωρίς να υποτιμάται στιγμή η αξία των ιστοριών του. Με μια λιτή αλλά εξίσου δυνατή γραφή ο συγγραφέας βγάζει όσα τον πνίγουν και νιώθει ότι τον αδικούν, αφήνοντας μια μικρή χαραμάδα ελπίδας. Για όσο μπορεί ν’ αντέξει ακόμη…


Βιβλιοκριτική για το βιβλίο Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ από τον/την χρήστη: ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ


Σχόλια επισκεπτών για αυτήν την κριτική βιβλίου:

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτήν την κριτική.

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτήν την κριτικήΒιβλίο - Το ¶γνωστο Αρχαίο Παρελθόν
Δείτε επίσης:
Greece Vacation Search
Καλοκαιρινες Διακοπες
Φυσικοθεραπεια
Σύνδεση με την Βιβλιοκριτική