ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ

Κριτικες Βιβλιων και Προτασεις για Διαβασμα

Βιβλιοκριτική - Προηγούμενο Βιβλιοκριτική - Επόμενο

Βιβλιοκριτική - Κριτική βιβλίου ΠΩΣ ΝΑ (ΜΗ) ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΣΑΙ - ΑΛΕΞΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ - Εκδόσεις GUTENBERG - Κατηγορία ΜΕΛΕΤΗ

ΠΩΣ ΝΑ (ΜΗ) ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΣΑΙ

Συγγραφέας: ΑΛΕΞΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ
Εκδόσεις: GUTENBERG
Σελίδες: 155
Τιμή: 8.00
Κατηγορία: ΜΕΛΕΤΗ
Έτος έκδοσης: 2017
ΠΩΣ ΝΑ (ΜΗ) ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΣΑΙ - ΑΛΕΞΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ (Εκδόσεις GUTENBERGΠΩΣ ΝΑ (ΜΗ) ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΣΑΙ - ΑΛΕΞΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ (Εκδόσεις GUTENBERGΠΩΣ ΝΑ (ΜΗ) ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΣΑΙ - ΑΛΕΞΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ (Εκδόσεις GUTENBERGΠΩΣ ΝΑ (ΜΗ) ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΣΑΙ - ΑΛΕΞΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ (Εκδόσεις GUTENBERGΠΩΣ ΝΑ (ΜΗ) ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΣΑΙ - ΑΛΕΞΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ (Εκδόσεις GUTENBERGΈχοντας παρακολουθήσει ειδικό μάθημα διαπραγματεύσεως, ως μέρος ενός προγράμματος εκπαίδευσης, θεωρώ πως μπορώ να κρίνω αρκετά αντικειμενικά το συγκεκριμένο βιβλίο. Και αυτό που έχω να πω είναι ότι το βιβλίο ΠΩΣ ΝΑ (ΜΗ) ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΣΑΙ είναι πολύ καλό και αξίζει να διαβαστεί από οποιονδήποτε, εφόσον η καθημερινότητά μας είναι γεμάτη από μικρές διαπραγματεύσεις.

Αναλύονται βασικές έννοιες της διαπραγμάτευσης όπως η BATNA, μέσα από τα διαπραγματευτικά λάθη που έγιναν το 2015 από το δίδυμο Τσίπρα - Βαρουφάκη. Ασχέτως της άποψης που μπορεί να έχει ο καθένας από εμάς για την συγκεκριμένη διαπραγμάτευση, η οπτική γωνία ενός ειδικού, αποκλειστικά μέσα από επιστημονική μεθοδολογία, είναι ανεκτίμητης αξίας.

Το βιβλίο είναι γραμμένο με πολύ κατανοητό τρόπο και τα παραδείγματα είναι τόσο απλά που μπορεί να τα καταλάβει ακόμα και ο λιγότερο ειδικός. Ο λόγος ρέει άνετα και δεν μπορείς να σταματήσεις να ρουφάς τις σελίδες. Σε συνδυασμό με το μικρό μέγεθος, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα τελειώσετε το βιβλίο σε ελάχιστα απογεύματα. Μικρά απολαυστικά διαλείμματα θα βρείτε στις γελοιογραφίες στην αρχή κάθε κεφαλαίου.

Πιστεύω ειλικρινά ότι μαθαίνοντας πως να διαπραγματεύεστε (ή πώς να μην διαπραγματεύεστε) θα δείτε διαφορά στην καθημερινότητά σας. Είτε σε παζάρια για την αγορά ενός προϊόντος, είτε σε διαφωνία με την/τον σύντροφό σας για την βραδινή έξοδο, είτε σε πολύ σημαντικότερα πράγματα όπως μια συνέντευξη, η αξία της γνώσης της διαπραγματευτικής επιστήμης, θα σας φανεί χρήσιμη.

Το βιβλίο δεν ασκεί πολιτική κριτική, όπως ξεκαθαρίζει και ο ίδιος ο συγγραφέας, παρά μόνο δανείζεται παραδείγματα από την περίοδο 2015, με καθαρά επιστημονικό τρόπο, ώστε να εξηγήσει στον αναγνώστη την επιστήμη της διαπραγμάτευσης. Ο συγγραφέας, Αλέξης Αρβανίτης, αξίζει πραγματικά συγχαρητήρια για την προσπάθειά του.


Βιβλιοκριτική για το βιβλίο ΠΩΣ ΝΑ (ΜΗ) ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΣΑΙ από τον/την χρήστη: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ


Σχόλια επισκεπτών για αυτήν την κριτική βιβλίου:

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτήν την κριτική.

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτήν την κριτικήΒιβλίο - Το Άγνωστο Αρχαίο Παρελθόν
Δείτε επίσης:
Greece Vacation Search
Καλοκαιρινες Διακοπες
Φυσικοθεραπεια
Σύνδεση με την Βιβλιοκριτική