ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ

Κριτικες Βιβλιων και Προτασεις για Διαβασμα

Βιβλιοκριτική - Προηγούμενο Βιβλιοκριτική - Επόμενο

Βιβλιοκριτική - Κριτική βιβλίου ΛΟΥΛΑ - ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΣ - Εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ - Κατηγορία ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

ΛΟΥΛΑ

Συγγραφέας: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΣ
Εκδόσεις: ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ
Σελίδες: 512
Τιμή: 10.00
Κατηγορία: ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ
Έτος έκδοσης: 2013
ΛΟΥΛΑ - ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΣ (Εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΛΟΥΛΑ - ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΣ (Εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΛΟΥΛΑ - ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΣ (Εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΛΟΥΛΑ - ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΣ (Εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΛΟΥΛΑ - ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΣ (Εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ


‘’Λούλα’’,του Βαγγέλη Ραπτόπουλου: Η πρώτη μου απόπειρα να διαβάσω τη Λούλα ήταν αρκετά χρόνια πριν, δε θυμάμαι πόσα, και λόγω της μικρής μου ηλικίας, είχα σοκαριστεί σε τέτοιο βαθμό από τις σεξουαλικές περιγραφές που είχα παρατήσει από την αρχή σχεδόν το βιβλίο χωρίς καμία διάθεση να το συνεχίσω. Τα χρόνια ωστόσο πέρασαν, διάβασα εκατοντάδες άλλα βιβλία και κάποια στιγμή, λόγω επανέκδοσης, το έβλεπα συνεχώς μπροστά μου, διάβασα και κάποιες κριτικές ότι δεν είναι μόνο το ερωτικό στοιχείο αλλά και κάτι βαθύτερο κι έτσι δανείστηκα το αντίτυπο της μαμάς μου για να το διαβάσω. Αυτή τη φορά το διάβασα μέσα σε 2 μέρες προσπερνώντας τα πιο extreme σημεία. Και μου άρεσε τελικά πάρα πολύ. Γιατί; Να το αναλύσω.

Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή είναι, η 20χρονη φοιτήτρια της Φιλοσοφικής που έχει σημαντικά σεξουαλικά προβλήματα και αισθάνεται ανολοκλήρωτη. Όταν γνωρίζει τελικά έναν ασυνήθιστο άνθρωπο, όλα ανατρέπονται στη ζωή της αλλά και η πραγματικότητα συναντά την παραίσθηση με μη λογικά αποτελέσματα. Τελικά τι είναι αλήθεια και τι ψέμα;

Με τη πρώτη ματιά κάποιος θα πει ότι το βιβλίο είναι ένα εκλεπτυσμένο πορνογράφημα χωρίς καμία ουσία που αναλώνεται σε περιγραφές ερωτικών συνευρέσεων απλά και μόνο για εντυπωσιασμό. Κι όντως, με τη πρώτη ματιά, έτσι είναι. Το θέμα είναι όμως ότι δεν είναι μόνο αυτό. Το βιβλίο δεν μένει μόνο στο ερωτικό κομμάτι, η ιστορία είναι μια ολόκληρη φιλοσοφία πάνω στις ανθρώπινες, ερωτικές σχέσεις, στη μοναξιά των ηρώων και στη προσπάθεια τους να βρουν λίγη αγάπη. Αυτή είναι η βαθύτερη αίσθηση που μου άφησε, αυτό θεωρώ είναι το νόημα πίσω από τις ερωτικές περιγραφές και τη χυδαία γλώσσα. Αυτός όμως ο τρόπος αποτύπωσης αυτών των συναισθημάτων πιθανών να ξενίσει τους αναγνώστες και να μείνουν σε αυτό χάνοντας περαιτέρω την ουσία.

Κάτι αρνητικό πραγματικά δεν έχω να πω, η γραφή του Ραπτόπουλου είναι τρομερά ελκυστική και σε κάνει να ρουφάς τις σελίδες ,οι χαρακτήρες είναι άλλοι συμπαθείς άλλοι όχι, όλοι όμως έχουν τα δικά τους τα θέματα και τις δικές τους αψυχολόγητες εξάρσεις που πρέπει να διαχειριστούν. Ο τρόπος βέβαια που θα το κάνουν εξαρτάται από την προσωπικότητα και τα βιώματα τους, και η κατάληξη για κάποιους θα είναι ακριβώς αυτή που δρομολογήθηκε από τις πράξεις τους.

Μη προσπεράσετε λοιπόν αυτό το βιβλίο γιατί είναι διαφορετικό και δυστυχώς λέει πολλές αλήθειες.


Βιβλιοκριτική για το βιβλίο ΛΟΥΛΑ από τον/την χρήστη: ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ


Σχόλια επισκεπτών για αυτήν την κριτική βιβλίου:

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτήν την κριτική.

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτήν την κριτικήΒιβλίο - Το ¶γνωστο Αρχαίο Παρελθόν
Δείτε επίσης:
Greece Vacation Search
Καλοκαιρινες Διακοπες
Φυσικοθεραπεια
Σύνδεση με την Βιβλιοκριτική