ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ

Κριτικες Βιβλιων και Προτασεις για Διαβασμα

Βιβλιοκριτική - Προηγούμενο Βιβλιοκριτική - Επόμενο

Βιβλιοκριτική - Κριτική βιβλίου Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΔΑΚΡΥΖΕΙ - ΣΟΦΙΑ ΒΟΪΚΟΥ - Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ - Κατηγορία ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΔΑΚΡΥΖΕΙ

Συγγραφέας: ΣΟΦΙΑ ΒΟΪΚΟΥ
Εκδόσεις: ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Σελίδες: 472
Τιμή: 14.00
Κατηγορία: ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ
Έτος έκδοσης: 2017
Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΔΑΚΡΥΖΕΙ - ΣΟΦΙΑ ΒΟΪΚΟΥ (Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣΗ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΔΑΚΡΥΖΕΙ - ΣΟΦΙΑ ΒΟΪΚΟΥ (Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣΗ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΔΑΚΡΥΖΕΙ - ΣΟΦΙΑ ΒΟΪΚΟΥ (Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣΗ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΔΑΚΡΥΖΕΙ - ΣΟΦΙΑ ΒΟΪΚΟΥ (Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣΗ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΔΑΚΡΥΖΕΙ - ΣΟΦΙΑ ΒΟΪΚΟΥ (Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ


‘’Η πόλη που δακρύζει’’: Αγγίζω την κορφή του κεφαλιού μου και λέω τι κρίμα που δε φοράω καπέλο. Που γενικότερα δηλαδή θέλω ελεύθερο το κεφάλι μου από σκουφάκια, καπελάκια και τα σχετικά, αν και ομολογουμένως κάποια είναι πολύ χαριτωμένα. Κι αυτός ο ιδιαίτερος πρόλογος πολύ απλά γίνεται γιατί αν φόραγα αυτή τη στιγμή καπέλο θα το έβγαζα στη Σοφία Βόϊκου και παράλληλα θα έκανα και μια πολύ βαθιά υπόκλιση μπροστά της, αν και θα ήταν πολύ λίγο μπροστά στο σχεδόν μεγαλειώδες βιβλίο που μας χάρισε και που δεν πίστευα διαβάζοντας το ότι είναι γραμμένο από Ελληνίδα συγγραφέα. Τα συγχαρητήρια που της δίνω είναι λίγα, αν σχεδόν όλοι οι συγγραφείς έγραφαν παρόμοια βιβλία, σίγουρα ο κόσμος θα ήταν πολύ διαφορετικός, ας αρκεστούμε όμως και σε μια πιο μικρή δοσολογία.

Ένα διαφορετικό βιβλιοπωλείο από τα άλλα. Ένα κορίτσι που δε ξέρει να διαβάζει, ένας Έλληνας που νιώθει έναν καταστροφικό έρωτα για μια κοπέλα και ανάμεσα τους η Σινιόρα, που κινεί τα νήματα της ζωής τους αθόρυβα, πίσω από κλειστές πόρτες. Όταν οι αλήθειες σταδιακά αποκαλύπτονται, λίγοι θα καταφέρουν να τις αντέξουν.

Πραγματικά μου είναι πολύ δύσκολο να εκφραστώ αυτή τη στιγμή για το συγκεκριμένο βιβλίο, καθώς είμαι ακόμη τρομερά φορτισμένη από την ανάγνωση του, συνεπώς περιμένω να κατασταλάξουν τα συναισθήματα μου για να είμαι περισσότερο αντικειμενική στην άποψη μου. Επειδή όμως στη βράση κολλάει το σίδερο, θα προσπαθήσω να είμαι συνοπτική. Το βιβλίο είναι απλά καταπληκτικό! Η κυρία Βόϊκου έχει πλάσει μια παραμυθένια σχεδόν ιστορία, που ακροβατεί ανάμεσα σε φαντασία και πραγματικότητα, με ένα μοναδικό άρωμα παλιών βιβλίων να πλανάται στην ατμόσφαιρα και ένα διάχυτο μυστήριο να γεμίζει τις σελίδες. Καθώς έχω διαβάσει μόνο ένα ακόμη βιβλίο της, δεν ήξερα τι να περιμένω, μιας και η περίληψη είναι λίγο μπερδεμένη αλλά ειλικρινά με άφησε άφωνη και με τις καλύτερες εντυπώσεις. Η ιστορία της κυλάει σαν ορμητικό ποτάμι, οι ήρωες της είναι εξαιρετικά καλοδουλεμένοι ψυχογραφικά και δε μπορείς με τίποτα να παρατήσεις το βιβλίο παρά μόνο αν το τελειώσεις. Γιατί το ταξίδι είναι απίστευτα όμορφο και αξίζει κάθε του στιγμή.

Παραπάνω και να ήθελα να πω δε μπορώ, τα πολλά λόγια περισσεύουν, η ‘’Πόλη που δακρύζει’’ είναι νομίζω η τρανή απόδειξη ότι ακόμη υπάρχουν γύρω μας λογοτεχνικά διαμάντια, μικρά ή μεγάλα. Αρκεί να μπορούμε να τα ανακαλύψουμε.


Βιβλιοκριτική για το βιβλίο Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΔΑΚΡΥΖΕΙ από τον/την χρήστη: ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ


Σχόλια επισκεπτών για αυτήν την κριτική βιβλίου:

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτήν την κριτική.

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτήν την κριτικήΒιβλίο - Το ¶γνωστο Αρχαίο Παρελθόν
Δείτε επίσης:
Greece Vacation Search
Καλοκαιρινες Διακοπες
Φυσικοθεραπεια
Σύνδεση με την Βιβλιοκριτική