ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ

Κριτικες Βιβλιων και Προτασεις για Διαβασμα

Βιβλιοκριτική - Προηγούμενο Βιβλιοκριτική - Επόμενο

Βιβλιοκριτική - Κριτική βιβλίου Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΤΑΣΗ - ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ - Εκδόσεις ΙΑΜΒΟΣ - Κατηγορία ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΤΑΣΗ

Συγγραφέας: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
Εκδόσεις: ΙΑΜΒΟΣ
Σελίδες: 462
Τιμή: 12.50
Κατηγορία: ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ
Έτος έκδοσης: 2018
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΤΑΣΗ - ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ (Εκδόσεις ΙΑΜΒΟΣΗ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΤΑΣΗ - ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ (Εκδόσεις ΙΑΜΒΟΣΗ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΤΑΣΗ - ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ (Εκδόσεις ΙΑΜΒΟΣΗ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΤΑΣΗ - ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ (Εκδόσεις ΙΑΜΒΟΣΗ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΤΑΣΗ - ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ (Εκδόσεις ΙΑΜΒΟΣ


‘’Η επόμενη στάση’’: Πρώτη επαφή με το έργο του συγγραφέα κι επειδή ως γνωστόν έχω και μια ιδιαίτερη αδυναμία σε συγγραφείς που γνωρίζω για πρώτη φορά, δεν ήξερα μεν τι να περιμένω, ήθελα όμως να είναι κάτι καλό, κάτι διαφορετικό και κάτι που θα με ξεκουράσει καθώς η νέα μου κατάσταση δεν επιτρέπει και πολύ ξεκούραση-όσοι γνωρίζουν καταλαβαίνουν. Ίσως το οπισθόφυλλο δε λέει πολλά για την υπόθεση και πιθανών να δυσκολεύει την κατανόηση της πλοκής, από τα πρώτα λεπτά όμως της ανάγνωσης καταλαβαίνουμε ότι θα διαβάσουμε ένα δυνατό βιβλίο, με ίσως όχι πρωτότυπη πλοκή αλλά τόσο μα τόσο καλογραμμένο και με ολοζώντανες τις εικόνες μπροστά σου που καταλήγεις όχι να το διαβάζεις αλλά να το τρως. Και αφού το έχεις ήδη ολοκληρώσει, να αναρωτιέσαι: γιατί να με κρατούσε ακόμη λίγο;

Ξεχωριστοί ήρωες, ξεχωριστά πρόσωπα, διαφορετικοί χαρακτήρες. Συγκεκριμένη πλοκή το βιβλίο δεν έχει αλλά δεν είναι και καθόλου κακό αυτό. Οι ήρωες της ιστορίας μας έχουν να μας πουν τις δικές τους ιστορίες, συγκλονιστικές ή μη, κι εμείς οφείλουμε να τους ακούσουμε, ίσως γιατί πολύ απλά θα μπορούσαμε να είμαστε ο καθένας από αυτούς, γιατί κάποια από τα συμβάντα που βίωσαν θα μπορούσαν να έχουν συμβεί στον καθένα μας, ίσως βέβαια σε πιο ήπιο βαθμό. Όλοι όμως κατάφεραν να βρουν δύναμη να συνεχίσουν, ακόμη κι αν υπήρξαν στιγμές που ένιωσαν ότι ο πάτος του πιθαριού είναι απύθμενος. Διότι αξίζει να συνεχίζεις να ζεις, με οποιοδήποτε τίμημα.

Όπως ανέφερα και στην αρχή, ίσως το βιβλίο να μη φαίνεται ιδιαίτερα πρωτότυπο και κάτι που δεν έχουμε ξαναδιαβάσει, νομίζω όμως ότι αυτό που ήθελε να πετύχει-και κατ’ εμέ πέτυχε ο συγγραφέας-είναι να παρουσιάσει τις ιστορίες διαφορετικών ανθρώπων σα να τις διηγιόταν ένας γνωστός μας ή ένας μεγάλος παραμυθάς κι εμείς απλά να κρεμόμασταν από τα χείλη του για να μάθουμε τη συνέχεια. Ιστορίες βέβαια όχι πάντα ευχάριστες, όχι πάντα με αίσιο τέλος, με τη ζωή όμως ποιος είναι αυτός που μπορεί να τα βάλει; Όποιος και όποτε κι αν προσπάθησε, ποτέ δε κατάφερε να αλλάξει τα δρώμενα. Ο συγγραφέας ασφαλώς δε θα αποτελούσε εξαίρεση.

Όσον αφορά το βιβλίο καθ’ αυτό, είναι πολύ καλογραμμένο, η γραφή απλή και ουσιαστική χωρίς προσπάθεια ωραιοποίησης των γεγονότων αλλά και χωρίς προσπάθεια να πει κάτι άλλο από αυτό που θέλει να πει. Με λίγα και σωστά λόγια αφήνει το μελάνι να κυλήσει στο χαρτί και τα πράγματα να πάρουν το δρόμο τους.

Εν κατακλείδι, δε ξέρω αν είναι το καλύτερο βιβλίο που έχω διαβάσει ή το καλύτερο που υπάρχει, σίγουρα όμως αξίζει να διαβαστεί απ’ όσους εκτιμούν και τη καλή λογοτεχνία αλλά και από αυτούς που εκτιμούν τα νέα συγγραφικά ταλέντα. Σίγουρα οι δρόμοι μας με τον κύριο Πολίτη θα ξανασυναντηθούν.


Βιβλιοκριτική για το βιβλίο Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΤΑΣΗ από τον/την χρήστη: ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ


Σχόλια επισκεπτών για αυτήν την κριτική βιβλίου:

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτήν την κριτική.

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτήν την κριτικήΒιβλίο - Το ¶γνωστο Αρχαίο Παρελθόν
Δείτε επίσης:
Greece Vacation Search
Καλοκαιρινες Διακοπες
Φυσικοθεραπεια
Σύνδεση με την Βιβλιοκριτική