ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ

Κριτικες Βιβλιων και Προτασεις για Διαβασμα

Βιβλιοκριτική - Προηγούμενο Βιβλιοκριτική - Επόμενο

Βιβλιοκριτική - Κριτική βιβλίου ΚΡΥΟ ΧΩΜΑ - ΑΝΤΡΙΑΝ ΜΑΚΚΙΝΤΥ (ADRIAN MCKINTY) - Εκδόσεις ΟΞΥ - Κατηγορία ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

ΚΡΥΟ ΧΩΜΑ
ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΟ ΣΟΝ ΝΤΑΦΙ

Συγγραφέας: ΑΝΤΡΙΑΝ ΜΑΚΚΙΝΤΥ (ADRIAN MCKINTY)
Εκδόσεις: ΟΞΥ
Σελίδες: 400
Τιμή: 15.00
Κατηγορία: ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ
Έτος έκδοσης: 2018
ΚΡΥΟ ΧΩΜΑ - ΑΝΤΡΙΑΝ ΜΑΚΚΙΝΤΥ (ADRIAN MCKINTY) (Εκδόσεις ΟΞΥΚΡΥΟ ΧΩΜΑ - ΑΝΤΡΙΑΝ ΜΑΚΚΙΝΤΥ (ADRIAN MCKINTY) (Εκδόσεις ΟΞΥΚΡΥΟ ΧΩΜΑ - ΑΝΤΡΙΑΝ ΜΑΚΚΙΝΤΥ (ADRIAN MCKINTY) (Εκδόσεις ΟΞΥΚΡΥΟ ΧΩΜΑ - ΑΝΤΡΙΑΝ ΜΑΚΚΙΝΤΥ (ADRIAN MCKINTY) (Εκδόσεις ΟΞΥΚΡΥΟ ΧΩΜΑ - ΑΝΤΡΙΑΝ ΜΑΚΚΙΝΤΥ (ADRIAN MCKINTY) (Εκδόσεις ΟΞΥ


‘’Κρύο χώμα’’: Μπράβο, μπράβο και πάλι μπράβο! Επιτέλους ένα πραγματικά σχεδόν τέλειο αστυνομικό μυθιστόρημα με φόντο την ταραγμένη βόρεια Ιρλανδία του 1981,με έναν κεντρικό αστυνομικό που τείνει να γίνει το alter ego πολλών βιβλιόφιλων και μια ιστορία που καλύπτει όλο το φάσμα της κοινωνικής, πολιτικής και αστυνομικής πλοκής. Όταν το ξεκίνησα δεν ήξερα τι να περιμένω μιας και είναι το πρώτο της σειράς που κυκλοφορεί στα ελληνικά, με κέρδισε όμως σχεδόν από την αρχή κι έτσι δηλώνω κι εγώ πλέον μεγάλη θαυμάστρια του Adrian Mckinty και περιμένω εναγωνίως την επόμενη περιπέτεια του.

Στο Μπέλφαστ του 1981,εν μέσω των ταραχών που συγκλονίζουν τη χώρα,2 άντρες βρίσκονται νεκροί με μια σφαίρα και με το δεξί χέρι τους κομμένο ενώ παράλληλα και μια γυναίκα εντοπίζεται απαγχονισμένη μέσα στο δάσος. Η αστυνομία δε δίνει μεγάλη βαρύτητα στα γεγονότα, ο αστυνόμος Σον Ντάφι όμως είναι αποφασισμένος να ανακαλύψει την αλήθεια, με οποιοδήποτε κόστος.

Πραγματικά νομίζω ότι δε θα μπορούσε να τελειώσει καλύτερα αυτή η χρονιά, παρά με μια ιστορία βγαλμένη από τον πυρήνα των ταραχών της Β.Ιρλανδίας, μια πολιτική σελίδα που ανέκαθεν μου κέντριζε το ενδιαφέρον, όχι φυσικά λόγω ευχάριστων καταστάσεων αλλά γιατί, για κάποιο λόγο περίεργο, είναι πιθανό κάποιες τραγικές καταστάσεις να είναι άξιες θαυμασμού και ενδιαφέροντος. Πέραν αυτών, το βιβλίο είναι, θεωρώ, από τις πιο άρτιες περιπτώσεις πολιτικού μυθιστορήματος που δε προσπαθεί στο ελάχιστο να πάρει θέση απέναντι σε κάποια πρόσωπα ή πολιτικά πιστεύω αλλά ούτε και περνάει εξ απαλών ονύχων εκείνα τα χρόνια και γενικότερα τις ταραχές που ταλάνιζαν τη χώρα. Ο συγγραφέας έχει κάνει μια εξαιρετική δουλειά καθώς έχει ενσωματώσει μέσα σε όλα αυτά έναν πολύ ιδιαίτερο και χαρισματικό αστυνομικό που καλείται να βάλει κι ένα κομμάτι του εαυτού του στην επίλυση της υπόθεσης πίνοντας παράλληλα και ακούγοντας μουσική, έχει μια ιδιαίτερη αστυνομική πλοκή που δε μπορεί να φανταστεί κάποιος πού θα καταλήξει αλλά και πώς συνδέονται τα διαφορετικά εγκλήματα και φυσικά μια εξαιρετική γραφή που κυλάει αβίαστα, σα να σου διηγείται ένας γνωστός σου την ιστορία και κρέμεσαι από τα χείλη του για να μάθεις τη συνέχεια. Όλα αυτά νομίζω ότι δίκαια πληρούν τις προϋποθέσεις για μια καλή αστυνομική ιστορία και το παρόν βιβλίο είναι κάτι παραπάνω από καλή επιλογή.

Εν κατακλείδι, αν αναζητά κάποιος κι ένα άλλο πεδίο εγκλήματος εκτός από τα χιονισμένα σκανδιναβικά τοπία, ας επιλέξει και τη βόρεια Ιρλανδία κάποια χρόνια πριν. Ίσως τελικά το εγχείρημα να πετύχει και με το παραπάνω.


Βιβλιοκριτική για το βιβλίο ΚΡΥΟ ΧΩΜΑ από τον/την χρήστη: ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ


Σχόλια επισκεπτών για αυτήν την κριτική βιβλίου:

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτήν την κριτική.

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτήν την κριτικήΒιβλίο - Το ¶γνωστο Αρχαίο Παρελθόν
Δείτε επίσης:
Greece Vacation Search
Καλοκαιρινες Διακοπες
Φυσικοθεραπεια
Σύνδεση με την Βιβλιοκριτική