ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ

Κριτικες Βιβλιων και Προτασεις για Διαβασμα

Βιβλιοκριτική - Προηγούμενο Βιβλιοκριτική - Επόμενο

Βιβλιοκριτική - Κριτική βιβλίου ΦΕΡΕ ΜΕ ΠΙΣΩ - B. A. PARIS - Εκδόσεις BELL - Κατηγορία ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

ΦΕΡΕ ΜΕ ΠΙΣΩ

Συγγραφέας: B. A. PARIS
Εκδόσεις: BELL
Σελίδες: 368
Τιμή: 14.00
Κατηγορία: ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ
Έτος έκδοσης: 2018
ΦΕΡΕ ΜΕ ΠΙΣΩ - B. A. PARIS (Εκδόσεις BELLΦΕΡΕ ΜΕ ΠΙΣΩ - B. A. PARIS (Εκδόσεις BELLΦΕΡΕ ΜΕ ΠΙΣΩ - B. A. PARIS (Εκδόσεις BELLΦΕΡΕ ΜΕ ΠΙΣΩ - B. A. PARIS (Εκδόσεις BELLΦΕΡΕ ΜΕ ΠΙΣΩ - B. A. PARIS (Εκδόσεις BELL’’Φέρε με πίσω’’: Πρώτη γνωριμία με την B.A.Paris και μπορώ να πω ότι ήταν έρωτας κεραυνοβόλος. Δεδομένου ότι έχω διαβάσει πάρα πολλά αστυνομικά μυθιστορήματα, πλέον είμαι πάρα πολύ δύσπιστη σε κάθε καινούριο που πέφτει στα χέρια μου αλλά και πάρα πολύ επιλεκτική στο τι θα διαβάσω. Γιατί, ναι, όντως, μια ιστορία μυστηρίου μπορεί να απογειώσει ένα μυθιστόρημα, αν είναι σε καλά χέρια, αλλά και να το καταβαραθρώσει αν μείνει απλά στην επιφάνεια χωρίς ιδιαίτερη ουσία. Στη παρούσα φάση η συγγραφέας κάνει ένα εξαιρετικό plot twist στο φινάλε που δε νομίζω ότι το περιμένει κάποιος αλλά θέτει και τις κατάλληλες προϋποθέσεις για μια εκρηκτική συγγραφική πορεία μελλοντικά.

Ο Φιν και η Λέιλα είναι ένα ευτυχισμένο ζευγάρι που κάνουν ξέγνοιαστοι τις διακοπές τους στη Γαλλία. Κατά τη διάρκεια της επιστροφής, η Λέιλα εξαφανίζεται από ένα υπαίθριο πάρκιν. Ο Φιν λέει την αλήθεια στην απολογία του-την άφησε μόνη για μερικά λεπτά-όχι όμως όλη την αλήθεια.12 χρόνια μετά έχει ξαναφτιάξει τη ζωή του με την αδερφή της την Έλεν όταν ένα τηλεφώνημα από κάποιον που ισχυρίζεται ότι έχει δει τη Λέιλα τον αναστατώνει. Αν είναι όντως η Λέιλα, τι θέλει ύστερα από τόσα χρόνια και τι συνέβη πραγματικά τη νύχτα που εξαφανίστηκε;

Ένα βιβλίο που από ένα σημείο και ύστερα γίνεται ένα αγωνιώδες page turner που δεν αφήνει τον αναγνώστη να πάρει ανάσα ενώ οι ανατροπές και οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μια την άλλη με τρόπο αριστοτεχνικά γραμμένο έτσι ώστε όλα να αιτιολογούνται αλλά να υπάρχει αν μη τι άλλο και η υποτυπώδης λογική στα όσα γίνονται. Χωρίς αμφιβολία, δε πρέπει ο αναγνώστης να χαρίζεται σε κανέναν από τους χαρακτήρες γιατί απλά κανείς δε το αξίζει. Όσοι φταίνε αλλά κι όσοι δε φταίνε για την εξαφάνιση της Λέιλα έχουν σημαντικό μερίδιο ευθύνης και γι’ αυτό είναι υπεύθυνοι για τις συνέπειες των πράξεων τους. Παρόλο που δύσκολα μπορεί κάποιος να καταλάβει τι πραγματικά έχει συμβεί, η Paris έχει φτιάξει την ιστορία της με τέτοιο τρόπο που σε καμιά περίπτωση δε γίνεται βαρετή ή κουραστική η αφήγηση, αντιθέτως, κολλάς με το βιβλίο ώσπου να τελειώσει.

Εν κατακλείδι, σε μια εποχή όπου τα αστυνομικά αναγνώσματα ξεφυτρώνουν σα μανιτάρια και που αναρωτιόμαστε ποιο είναι καλύτερο για ανάγνωση, αυτό που πραγματικά θα κάνει τη διαφορά, το ‘’Φέρε με πίσω’’ είναι από τις πιο καλές επιλογές. Και αναμφίβολα στη συνέχεια δε θα είμαστε τόσο σίγουροι για το ποιον έχουμε τελικά δίπλα μας.


Βιβλιοκριτική για το βιβλίο ΦΕΡΕ ΜΕ ΠΙΣΩ από τον/την χρήστη: ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ


Σχόλια επισκεπτών για αυτήν την κριτική βιβλίου:

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτήν την κριτική.

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτήν την κριτικήΒιβλίο - Το ¶γνωστο Αρχαίο Παρελθόν
Δείτε επίσης:
Greece Vacation Search
Καλοκαιρινες Διακοπες
Φυσικοθεραπεια
Σύνδεση με την Βιβλιοκριτική