ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ

Κριτικες Βιβλιων και Προτασεις για Διαβασμα

Βιβλιοκριτική - Προηγούμενο Βιβλιοκριτική - Επόμενο

Βιβλιοκριτική - Κριτική βιβλίου Η ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ - ΕΛΓΟΥΝΤ ΝΟΥΑΛΑ (ELLWOOD NUALA) - Εκδόσεις BELL - Κατηγορία ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

Η ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ

Συγγραφέας: ΕΛΓΟΥΝΤ ΝΟΥΑΛΑ (ELLWOOD NUALA)
Εκδόσεις: BELL
Σελίδες: 376
Τιμή: 15.00
Κατηγορία: ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ
Έτος έκδοσης: 2019
Η ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ - ΕΛΓΟΥΝΤ ΝΟΥΑΛΑ (ELLWOOD NUALA) (Εκδόσεις BELLΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ - ΕΛΓΟΥΝΤ ΝΟΥΑΛΑ (ELLWOOD NUALA) (Εκδόσεις BELLΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ - ΕΛΓΟΥΝΤ ΝΟΥΑΛΑ (ELLWOOD NUALA) (Εκδόσεις BELLΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ - ΕΛΓΟΥΝΤ ΝΟΥΑΛΑ (ELLWOOD NUALA) (Εκδόσεις BELLΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ - ΕΛΓΟΥΝΤ ΝΟΥΑΛΑ (ELLWOOD NUALA) (Εκδόσεις BELL‘’Η μέρα του ατυχήματος’’: Επιτέλους, επιτέλους, ύστερα από πολλά μέτρια ή εντελώς αδιάφορα αστυνομικά βιβλία, ένα βιβλίο που διαβάζεται μονορούφι και μια ιστορία που κάθε άλλο παρά κλισέ είναι με εξαιρετικές ανατροπές και καλοδουλεμένη πλοκή. Χωρίς να έχω διαβάσει το προηγούμενο βιβλίο της συγγραφέως, μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι η εικόνα που μου άφησε είναι εξαιρετική, ξέρει πώς να κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον, ξέρει σίγουρα πώς να γράφει μια ιστορία καθηλωτική, δεν αναλώνεται σε άσκοπες αναφορές αλλά παρουσιάζει μια αρκετά πειστική υπόθεση που δε θα μπορούσε να μην είναι απίθανο να συμβεί.

Η Μάγκι λοιπόν συνέρχεται από κώμα μέσα στο νοσοκομείο και αμέσως ο κόσμος της καταρρέει. Μαθαίνει ότι ύστερα από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα που είχε, το αμάξι της έπεσε στο ποτάμι και η δεκάχρονη κόρη της Έλσπεθ πνίγηκε. Η Μάγκι όμως δε θυμάται τίποτα. Όταν ζητάει τον σύζυγο της, ανακαλύπτει ότι έχει εξαφανιστεί, μαζί με όλα τα χρήματα τους. Με όσα μέσα διαθέτει η Μάγκι είναι αποφασισμένη να θυμηθεί τι έγινε εκείνη τη νύχτα αλλά και να προσπαθήσει να διώξει την υποψία που έχει στο βάθος του μυαλού της, ότι ίσως η κόρη της είναι ακόμη ζωντανή.

Δε περίμενα ειλικρινά ότι θα μου άρεσε τόσο αυτό το βιβλίο καθώς ,όταν το ξεκίνησα, ήθελα απλά να χαλαρώσω λίγο διαβάζοντας, χωρίς να έχω τη πρόθεση να το διαβάσω μονορούφι, ήθελα απλώς να περάσει λίγο η ώρα. Τελικά το μισό και παραπάνω βιβλίο έφυγε σε ένα βράδυ σχεδόν, αφήσαμε και κάτι λίγα για την επόμενη μέρα, μην είμαστε και πλεονέκτες, και πραγματικά θα μπορούσα να το ξαναδιαβάσω άνετα από την αρχή. Η επιτυχία του στην ανάγνωση νομίζω οφείλεται στο ότι η ιστορία δε πλατειάζει, η ηρωίδα παλεύει με τους δαίμονες και με το μυαλό της για να μπορέσει να βρει τις απαντήσεις που ψάχνει και στηριζόμενη μόνο στις δυνάμεις της προσπαθεί να παλέψει με τους δαίμονές της. Το αν θα τα καταφέρει τελικά, θα μας το πει η ίδια η ιστορία.

Δεν έχω να πω κάτι αρνητικό γι’αυτή την ιστορία πραγματικά. σε βάζει τόσο μέσα στη πλοκή και μέσα στη ζωή της Μάγκι που είναι αδύνατο να αφήσεις το βιβλίο αν δε μάθεις τι τελικά έχει συμβεί. Την πιο βασική ανατροπή δύσκολα νομίζω την αντιλαμβάνεται ο αναγνώστης, ίσως μόνο κάποιος πολύ πιο ψαγμένος στα αστυνομικά βιβλία. Όπως και να ‘χει όμως, είναι ένα βιβλίο άκρως χορταστικό που πετυχαίνει το στόχο του στο 100%.Απλά διαβάστε το με μάτια κλειστά!


Βιβλιοκριτική για το βιβλίο Η ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ από τον/την χρήστη: ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ


Σχόλια επισκεπτών για αυτήν την κριτική βιβλίου:

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτήν την κριτική.

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτήν την κριτικήΒιβλίο - Το ¶γνωστο Αρχαίο Παρελθόν
Δείτε επίσης:
Greece Vacation Search
Καλοκαιρινες Διακοπες
Φυσικοθεραπεια
Σύνδεση με την Βιβλιοκριτική