ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ

Κριτικες Βιβλιων και Προτασεις για Διαβασμα

Βιβλιοκριτική - Προηγούμενο Βιβλιοκριτική - Επόμενο

Βιβλιοκριτική - Κριτική βιβλίου ΑΝΑΡΜΟΣΤΟΝ ΕΣΤΙ - ΕΙΡΗΝΗ ΒΑΡΔΑΚΗ - Εκδόσεις BELL - Κατηγορία ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

ΑΝΑΡΜΟΣΤΟΝ ΕΣΤΙ

Συγγραφέας: ΕΙΡΗΝΗ ΒΑΡΔΑΚΗ
Εκδόσεις: BELL
Σελίδες: 448
Τιμή: 13.00
Κατηγορία: ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ
Έτος έκδοσης: 2019
ΑΝΑΡΜΟΣΤΟΝ ΕΣΤΙ - ΕΙΡΗΝΗ ΒΑΡΔΑΚΗ (Εκδόσεις BELLΑΝΑΡΜΟΣΤΟΝ ΕΣΤΙ - ΕΙΡΗΝΗ ΒΑΡΔΑΚΗ (Εκδόσεις BELLΑΝΑΡΜΟΣΤΟΝ ΕΣΤΙ - ΕΙΡΗΝΗ ΒΑΡΔΑΚΗ (Εκδόσεις BELLΑΝΑΡΜΟΣΤΟΝ ΕΣΤΙ - ΕΙΡΗΝΗ ΒΑΡΔΑΚΗ (Εκδόσεις BELLΑΝΑΡΜΟΣΤΟΝ ΕΣΤΙ - ΕΙΡΗΝΗ ΒΑΡΔΑΚΗ (Εκδόσεις BELL‘’Ανάρμοστον εστί’’: Είμαι ακόμη τόσο έντονα φορτισμένη συναισθηματικά από την ανάγνωση αυτού του βιβλίου που ίσως να μην είμαι τόσο αντικειμενική στη κριτική μου, θα προσπαθήσω ωστόσο να αφήσω στην άκρη το πολύ προσωπικό συναίσθημα και να παραθέσω τι ακριβώς αξίζει σε αυτό το βιβλίο και για τους άλλους αναγνώστες. Τι ακριβώς λοιπόν μου άρεσε, ε; Χμ, τα πάντα, ίσως; Και εξηγούμαι.

Πραγματικά δε περίμενα ποτέ ότι μια νέα, ηλικιακά, συγγραφέας, θα κατάφερνε να γράψει ένα τόσο καταιγιστικό βιβλίο. Δεν έχω λόγια να περιγράψω τι μου άρεσε περισσότερο καθώς δε νομίζω να υπάρχει ένα ψεγάδι σε μια ιστορία εν μέρει συνηθισμένη αλλά με μια εντυπωσιακή ανατροπή και εξαιρετικά ψυχογραφήματα των ηρώων. Χωρίς να υπερβάλλει πουθενά, χωρίς να γίνεται πουθενά ψεύτικο ή αδιάφορο, έχει καταφέρει να χτίσει μια εξαιρετική ιστορία, όχι στα όρια του φανταστικού, κάθε άλλο, θα μπορούσε να είναι πέρα για πέρα αληθινή.

Η Άννα πέφτει θύμα μιας άγριας, εγκληματικής πράξης.3 άνθρωποι καλούνται να βρουν και να πουν την αλήθεια, ο σύζυγος, ο εραστής και η καλύτερη φίλη. Ποιος είναι ο ένοχος και ποιος θα πρέπει να πληρώσει για να μην υπάρξουν χειρότερες συνέπειες;

Καταρχάς, οφείλω να δώσω συγχαρητήρια στις εκδόσεις BELL καθώς το επίπεδο των βιβλίων που εκδίδουν πια έχει ανέβει κατά πολύ και φυσικά, τολμούν και δίνουν την ευκαιρία σε νέους συγγραφείς να αναδείξουν το ταλέντο τους. Την Ειρήνη Βαρδάκη δε τη γνώριζα, ήμουν ίσως και λίγο προκατειλημμένη δεδομένου του νεαρού της ηλικίας της όσον αφορά το ύφος γραφής αλλά διαψεύστηκα πανηγυρικά. Το βιβλίο είναι απλά εκπληκτικό! Η πλοκή είναι απίστευτα καλοδουλεμένη και όλος αυτός ο συνδυασμός της σύγχρονης πραγματικότητας με την αρχαία τραγωδία και τα βιώματα ασφαλώς των ηρώων, δημιουργούν ένα εξαιρετικά γοητευτικό, αναγνωστικά, αποτέλεσμα που σε τίποτα δεν υστερεί από αντίστοιχα ξένων, μεγάλων συγγραφέων. Η υπόθεση σε οδηγεί βήμα βήμα στη λύση του μυστηρίου, έχει τους βασικούς και μη ήρωες που ο καθένας τους οφείλει να αντιμετωπίσει τους δικούς του δαίμονες και όλα αυτά πλαισιωμένα σε ένα καλογραμμένο κείμενο με τρομερά ζωντανές εικόνες. Θα μπορούσα να πω και περισσότερα, νομίζω όμως ότι θα χαθεί όλη η μαγεία, κάποια πράγματα οφείλουν να λέγονται μόνο κατά την αναγνωστική ώρα!

Πραγματικά πολλά συγχαρητήρια στη συγγραφέα, αν συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς, πιστεύω ότι θα δώσει εξαιρετικά δείγματα στο μέλλον, αρκεί να της δοθεί αυτή η ευκαιρία. Ως τότε, ας την γνωρίσουμε καλύτερα!


Βιβλιοκριτική για το βιβλίο ΑΝΑΡΜΟΣΤΟΝ ΕΣΤΙ από τον/την χρήστη: ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ


Σχόλια επισκεπτών για αυτήν την κριτική βιβλίου:

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτήν την κριτική.

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτήν την κριτικήΒιβλίο - Το ¶γνωστο Αρχαίο Παρελθόν
Δείτε επίσης:
Greece Vacation Search
Καλοκαιρινες Διακοπες
Φυσικοθεραπεια
Σύνδεση με την Βιβλιοκριτική