ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ

Κριτικες Βιβλιων και Προτασεις για Διαβασμα

Βιβλιοκριτική - Προηγούμενο Βιβλιοκριτική - Επόμενο

Βιβλιοκριτική - Κριτική βιβλίου ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΓΓΕΛΗΣ - Εκδόσεις ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΓΓΕΛΗΣ - Κατηγορία ΜΕΛΕΤΗ

ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ
ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ

Συγγραφέας: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΓΓΕΛΗΣ
Εκδόσεις: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΓΓΕΛΗΣ
Σελίδες: 413
Τιμή: 18.90
Κατηγορία: ΜΕΛΕΤΗ
Έτος έκδοσης: 2021
ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΓΓΕΛΗΣ (Εκδόσεις ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΓΓΕΛΗΣΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΓΓΕΛΗΣ (Εκδόσεις ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΓΓΕΛΗΣΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΓΓΕΛΗΣ (Εκδόσεις ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΓΓΕΛΗΣΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΓΓΕΛΗΣ (Εκδόσεις ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΓΓΕΛΗΣΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΓΓΕΛΗΣ (Εκδόσεις ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΓΓΕΛΗΣ


Το βιβλίο, «Το Αγνωστο Αρχαίο Παρελθόν: Σκέψεις και Προβληματισμοί για τα Μεγάλα Μυστήρια της Προϊστορίας», μου το έστειλε ο συγγραφέας, ο κύριος Αλέξανδρος Αγγελής, και τον ευχαριστώ πολύ για αυτό. Σε γενικές γραμμές, πρόκειται για ένα συναρπαστικό και απολαυστικό βιβλίο. Δεν μπορούσα να το αφήσω από τα χέρια μου και το διάβασα μέσα σε 2-3 μόλις ημέρες.

Παρόλο που το βιβλίο είναι αρκετά μεγάλο, δεν με κούρασε καθόλου επειδή είναι απλά γραμμένο και περιέχει πολλές εικόνες. Μου άρεσε που οι εικόνες ήταν σχετικές με το περιεχόμενο και δεν υπήρχαν απλώς για διακοσμητικούς λόγους. Κάτι άλλο που μου άρεσε ήταν, σε σχέση με άλλα βιβλία του είδους, ότι είναι γεμάτο με πληροφορία. Από αυτήν την άποψη, είναι το ακριβές αντίθετο από άλλο βιβλίο γνωστού συγγραφέα που πρόσφατα διάβασα και ήταν γραμμένο σε μορφή διήγησης, κάτι που βρήκα κουραστικό σε κάποιες στιγμές.

Το βιβλίο «Το Άγνωστο Αρχαίο Παρελθόν» έχει κυρίως να κάνει με την ύπαρξη ενός χαμένου πολιτισμού της προϊστορικής περιόδου, ο οποίος ήταν σχετικά προηγμένος. Το βιβλίο δεν έχει να κάνει με εξωγήινους και αρχαία προηγμένα ιπτάμενα οχήματα. Ο συγγραφέας έχει συγκεντρώσει πολλά στοιχεία και είναι αρκετά πειστικός. Μου θυμίζει το βιβλίο “Atlantis: The Antediluvian World” του Ιγνάτιου Ντόννελλυ, όπου ο συγγραφέας επίσης βομβαρδίζει τον αναγνώστη με πληροφορίες. Όμως το βιβλίο «Το Άγνωστο Αρχαίο Παρελθόν» πραγματεύεται και άλλα θέματα, όπως η Ινδοευρωπαϊκή θεωρία για παράδειγμα. Επίσης, υπάρχουν 25 παραρτήματα με ενδιαφέρουσες πληροφορίες πάνω σε διάφορα θέματα.

Ο συγγραφέας του βιβλίου είναι Έλληνας και ο σκοπός του βιβλίου φαίνεται να είναι να δώσει στον αναγνώστη μια Ελληνική οπτική πάνω στο θέμα. Και αυτό λειτουργεί, καθώς κάποιες από τις πληροφορίες που παρέχει δεν θα μπορούσαν να είναι γνωστές στον αναγνώστη. Το βιβλίο βασίζεται πολύ στην μυθολογία, κυρίως την Ελληνική μυθολογία, αλλά και σε άλλους τομείς, όπως η Αρχαιολογία, η Ιστορία, η Γεωδαισία, και άλλους. Παρατίθενται πολλά επιστημονικά άρθρα, και γενικά παρέχεται πολύ και χρήσιμο υλικό, ακόμα και σύνδεσμοι για βίντεο του YouTube.

Συνοψίζοντας, προτείνω ανεπιφύλακτα αυτό το βιβλίο επειδή προσφέρει μια φρέσκια και αυθεντική οπτική στο θέμα του «χαμένου αρχαίου πολιτισμού».


Βιβλιοκριτική για το βιβλίο ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ από τον/την χρήστη: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ


Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Φανταστείτε την εξής σκηνή: Ο Ερρίκος Σλήμαν να χρειάζεται να πάρει την άδεια των σκεπτικιστών επιστημόνων, λέ... ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΓΓΕΛΗΣ (Εκδόσεις ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΓΓΕΛΗΣ


Φανταστείτε την εξής σκηνή: Ο Ερρίκος Σλήμαν να χρειάζεται να πάρει την άδεια των σκεπτικιστών επιστημόνων, λέγοντάς τους ότι, βάσει των περιγραφών του Ομήρου, πιστεύει ότι μπορεί να βρει την μυθική Τροία. Πιστεύετε ότι θα υπήρχε έστω και μια πιθανότητα να λάμβανε κάτι πέραν από χλευασμό και ειρωνεία; Και δεν είναι μόνο η Τροία, ούτε μόνο η Κνωσός ούτε μόνο οι Μυκήνες, οι περισσότερες μεγάλες αρχαιολογικές ανακαλύψεις που έχουν γίνει σε ολόκληρο τον κόσμο, παρά τις αναφορές στα αρχαία κείμενα, ήταν εντελώς αναπάντεχες από το επιστημονικό κατεστημένο. Εάν το κατεστημένο αυτό είχε απόλυτο έλεγχο, όλες αυτές οι ανακαλύψεις απλώς δεν θα είχαν γίνει ποτέ.

Ο βασικός σκοπός του παρόντος συγγράμματος ήταν να παρουσιάσει όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία που στηρίζουν την θεωρία ότι υπήρχε κατά την προϊστορία ένας σχετικά προηγμένος πολιτισμός, ο οποίος όμως χάθηκε από κάποια φυσική καταστροφή. Αυτό επιχειρήθηκε κυρίως παρουσιάζοντας γνώσεις των αρχαίων λαών που δεν δικαιολογείται να είχαν και ομοιότητες μεταξύ πολύ μακρινών πολιτισμών που δεν δικαιολογείται να υπήρχαν.

Έχουμε συνηθίσει να απορρίπτουμε οτιδήποτε έρχεται σε αντίθεση με καθιερωμένες απόψεις, όμως κατά την διάρκεια της ανθρώπινης ιστορίας όλοι οι μεγάλοι πρωτοπόροι έκαναν ακριβώς αυτό: αμφισβήτησαν το κατεστημένο. Οπισθόφυλλο ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΓΓΕΛΗΣ (Εκδόσεις ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΓΓΕΛΗΣ


Σχόλια επισκεπτών για αυτήν την κριτική βιβλίου:

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτήν την κριτική.

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτήν την κριτικήΒιβλίο - Το ¶γνωστο Αρχαίο Παρελθόν
Δείτε επίσης:
Greece Vacation Search
Καλοκαιρινες Διακοπες
Φυσικοθεραπεια
Σύνδεση με την Βιβλιοκριτική