ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ

Κριτικες Βιβλιων και Προτασεις για Διαβασμα

Βιβλιοκριτική - Προηγούμενο Βιβλιοκριτική - Επόμενο

Βιβλιοκριτική - Κριτική βιβλίου Ο ΔΡΟΜΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΕΡΑΣΙΕΣ - ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ - Εκδόσεις ΓΚΟΒΟΣΤΗΣ - Κατηγορία ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΕΡΑΣΙΕΣ

Συγγραφέας: ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
Εκδόσεις: ΓΚΟΒΟΣΤΗΣ
Σελίδες: 368
Τιμή: 12.60
Κατηγορία: ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ
Έτος έκδοσης: 2021
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΕΡΑΣΙΕΣ - ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ (Εκδόσεις ΓΚΟΒΟΣΤΗΣΟ ΔΡΟΜΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΕΡΑΣΙΕΣ - ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ (Εκδόσεις ΓΚΟΒΟΣΤΗΣΟ ΔΡΟΜΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΕΡΑΣΙΕΣ - ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ (Εκδόσεις ΓΚΟΒΟΣΤΗΣΟ ΔΡΟΜΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΕΡΑΣΙΕΣ - ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ (Εκδόσεις ΓΚΟΒΟΣΤΗΣΟ ΔΡΟΜΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΕΡΑΣΙΕΣ - ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ (Εκδόσεις ΓΚΟΒΟΣΤΗΣΎστερα από έναν μαραθώνιο διαβάσματος αποκλειστικά σχεδόν ξενόγλωσσης λογοτεχνίας αστυνομικών κυρίως έργων, που κράτησε πάνω από ενάμισι χρόνο, ήρθε η στιγμή να επιστρέψουμε στα παλιά μας τα λημέρια, στην κλασική, αγαπημένη λογοτεχνία που αγαπάμε και που μας έχει χαρίσει τόσες καλές στιγμές. Δεδομένου, όπως ανέφερα, ότι τα αναγνώσματα μου είχαν κινηθεί σε διαφορετικά μήκη και πλάτη όλο αυτό το διάστημα-ας όψεται και η καραντίνα-δεν ήμουν σίγουρη πώς θα μου φανεί αυτή η αλλαγή και αν τελικά θα μου αρέσει, εν τέλει όμως μου άρεσε και χαίρομαι που αυτή η μετάβαση έγινε με το συγκεκριμένο έργο.

Σε ένα χωριό της Ευρυτανίας λοιπόν, το 1952,οι άνθρωποι προσπαθούν να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους ύστερα από τον πόλεμο με ό,τι μέσα διαθέτουν και χωρίς να γνωρίζουν τι τους επιφυλάσσει το μέλλον. Εκεί, ο εξάχρονος Σωτήρης γίνεται ο βασικός χαρακτήρας της ιστορίας μας και καλείται να μεγαλώσει γρήγορα και χωρίς περιττές πολυτέλειες. Όλη η σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας περνάει μέσα από τα βιώματα του και μεγαλώνει κι εκείνος παράλληλα με την εξέλιξη των υπόλοιπων Ελλήνων.

Αν μπορούσα με μια λέξη να χαρακτηρίσω αυτό το βιβλίο θα ήταν ‘’Απλό’’. Ένα όμορφο, απλό βιβλίο, χωρίς περιττές αναφορές για να γεμίζουν απλά οι σελίδες, με στρωτό και κατανοητό λόγο, με όμορφη και σωστή χρήση της γλώσσας και στηριζόμενο στη πλοκή και μόνο. Σε αντίθεση με πολλά παρόμοια έργα που αλλιώς ξεκινάνε και αλλού καταλήγουν, έχοντας αναλύσει όλα τα θέματα που θα μπορούσαν να υπάρξουν, χαίρομαι που ένα νέο βιβλίο σέβεται τον εαυτό του και δε προσπαθεί να αποδείξει κάτι άλλο από αυτό που είναι. Νιώθω ότι χρειαζόμαστε τέτοια βιβλία και πολύ περισσότερο τέτοιους συγγραφείς που ξέρουν πώς να γράφουν σωστά. Είμαι σίγουρη ότι η κυρία Οικονόμου θα έχει ένα πολύ όμορφο δρόμο στη λογοτεχνία αν συνεχίσει σε σωστά μονοπάτια.

Δε νομίζω ότι χρειάζεται να πω πολλά παραπάνω, ο ‘’δρόμος με τις κερασιές’’ είναι ένα βιβλίο για όποιον αγαπάει την ελληνική λογοτεχνία αλλά και όποιον θέλει να θυμηθεί ή να γνωρίσει την ιστορία μιας χώρας που έδωσε αλλά και που έχει ακόμη να δώσει πολλά. Χωρίς καμιά επιφύλαξη, διαβάστε το!


Βιβλιοκριτική για το βιβλίο Ο ΔΡΟΜΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΕΡΑΣΙΕΣ από τον/την χρήστη: ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ


Σχόλια επισκεπτών για αυτήν την κριτική βιβλίου:

13-12-2021 : Ο/Η Βασιλική Τασηγιάννη ([email protected]) είπε...
...έπαιξα με τη σβούρα του Σωτήρη,ένιωσα την απόγνωση της Ευγενίας, προσκύνησα το πρόσωπο της Μαριγώς, περπάτησα στην Ελλάδα που δε γνώριζα και προσπαθώ να κάνω πράξη τα όσα μου δίδαξε αυτό το "Απλό" βιβλίο...
Συμφωνώ με αυτό το σχόλιο για το   Διαφωνώ με αυτό το σχόλιο για το   0

Δώσε το δικό σου σχόλιοΒιβλίο - Το ¶γνωστο Αρχαίο Παρελθόν
Δείτε επίσης:
Greece Vacation Search
Καλοκαιρινες Διακοπες
Φυσικοθεραπεια
Σύνδεση με την Βιβλιοκριτική