ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ

Κριτικες Βιβλιων και Προτασεις για Διαβασμα

Βιβλιοκριτική - Προηγούμενο Βιβλιοκριτική - Επόμενο

Βιβλιοκριτική - Κριτική βιβλίου ΠΡΙΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ - ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΟΜΠΙΛΑΚΟΥ - Εκδόσεις ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ - Κατηγορία ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

ΠΡΙΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

Συγγραφέας: ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΟΜΠΙΛΑΚΟΥ
Εκδόσεις: ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ
Σελίδες: 184
Τιμή: 12.60
Κατηγορία: ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ
Έτος έκδοσης: 2022
ΠΡΙΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ - ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΟΜΠΙΛΑΚΟΥ (Εκδόσεις ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΠΡΙΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ - ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΟΜΠΙΛΑΚΟΥ (Εκδόσεις ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΠΡΙΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ - ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΟΜΠΙΛΑΚΟΥ (Εκδόσεις ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΠΡΙΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ - ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΟΜΠΙΛΑΚΟΥ (Εκδόσεις ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΠΡΙΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ - ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΟΜΠΙΛΑΚΟΥ (Εκδόσεις ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ


Έχοντας αρκετό καιρό να διαβάσω ελληνικό βιβλίο, το ‘’Πριν τελειώσει το βιβλίο’’ ήρθε νομίζω την κατάλληλη στιγμή. Απλό, λιτό και ουσιαστικό, επικεντρώνεται απλά σε ό,τι πιο όμορφο και ουσιαστικό υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει στον κόσμο και στις ζωές μας: η αγάπη. Με κέντρο την ανάγνωση μιας ερωτικής αλληλογραφίας της εποχής του ’40 αλλά και τον αντίκτυπο που έχει στους πρωταγωνιστές του σήμερα, το συγκεκριμένο βιβλίο συγκινεί και διδάσκει πώς μέσα από τη μαυρίλα του πολέμου μπορεί πάντα να υπάρχει η ομορφιά της αγάπης.

Ο Δήμος και η Κάτε τυχαίνει να γνωριστούν και να ερωτευθούν μέσα στη πιο δύσκολη περίοδο της σύγχρονης ιστορίας. Καθώς οι δρόμοι τους χωρίζουν, η αγάπη τους όμως παραμένει, αρχίζουν να αλληλογραφούν μεταξύ τους και μέσα από τα γραφόμενα τους δίνει ο ένας κουράγιο στον άλλο να αντέξει αυτή τη τόσο δύσκολη κατάσταση αλλά και να καταφέρει να παραμείνει σωματικά και ψυχικά αλώβητος.

Αυτό που κερδίζει κατά κύριο λόγο στο βιβλίο είναι η αμεσότητα του αλλά και ατμόσφαιρα που έχει καταφέρει να δημιουργήσει σελίδα τη σελίδα. Δεν χρησιμοποιεί βαρύγδουπες λέξεις και φράσεις, δε προσπαθεί να μιμηθεί άλλα βιβλία αλλά και δε προσπαθεί να εκβιάσει το συναίσθημα. Αυτό νομίζω είναι και το πιο βασικό γιατί κάθε λέξη και φράση περιέχει μοναδική αλήθεια και συναίσθημα κάνοντας έτσι τον αναγνώστη να δεθεί περισσότερη με την ιστορία.

Συνεπώς, συνιστώ ανεπιφύλακτα την ανάγνωση αυτού του βιβλίου γιατί ,μέσα από τις σελίδες του καταφέρνει να συγκινήσει αλλά και να γοητεύσει καθώς πάντα η αγάπη και η ελπίδα είναι οι κινητήριες δυνάμεις που μας βοηθούν να ξεπεράσουμε τον πόνο και τις δυσκολίες σε όσα μας συμβαίνουν. Ίσως δεν είναι πάντα εύκολο, πάντα όμως οφείλουμε να προσπαθούμε. Γιατί η ζωή είναι μοναδική και οφείλουμε να τη ζήσουμε με πάθος.

Καλή ανάγνωση.


Βιβλιοκριτική για το βιβλίο ΠΡΙΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ από τον/την χρήστη: ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ


Σχόλια επισκεπτών για αυτήν την κριτική βιβλίου:

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτήν την κριτική.

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτήν την κριτικήΒιβλίο - Το ¶γνωστο Αρχαίο Παρελθόν
Δείτε επίσης:
Greece Vacation Search
Καλοκαιρινες Διακοπες
Φυσικοθεραπεια
Σύνδεση με την Βιβλιοκριτική